Troje alpinista poginuli prilikom uspinjanja na vulkan

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Okt.2012, 21:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Troje alpinista poginuli prilikom uspinjanja na vulkan

TANJUG -

Troje alpinista poginulo je prilikom penjanja na jedan od najviših vulkana u Ekvadoru, saopštile su danas ekvadorske vlasti.

Još dvoje su, takođe, pali ali su preživeli, preneo je AFP.

Njih petoro ljubitelja ekstremnog uspinjanja u nedelju su se penjali na vulkan Iljinisas (Illinizas) na visini od 5.248 metara, koji je neaktivan, navodi francuska novinska agencija.

Kako je saopštila policija grada Mačači, poginuli su bili državljani Ekvadora, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << uzrasta od 22 do 34 godine.

Prema izjavama čuvara nacionalnog parka Iljinisas, šest ekvadorskih turista u subotu uveče uputilo se na glečer i njih troje - dva muškarca i jedna žena, bili su žrtve nesrećnog slučaja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Poginulo troje alpinista

Izvor: Radio 021, 23.Okt.2012, 10:09

Troje alpinista poginulo je prilikom penjanja na jedan od najviših vulkana u Ekvadoru, saopštile su ekvadorske vlasti.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.