Trivan i Ditman o saradnji u oblasti zaštite životne sredine

Izvor: RTS, 12.Sep.2017, 17:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trivan i Ditman o saradnji u oblasti zaštite životne sredine

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan i ambasador Nemačke Aksel Ditman istakli su opredeljenje dve zemlje da se u narednom periodu unapredi saradnja u oblasti zaštite životne sredine. Ditman pohvalio odluku Vlade Srbije da formira Ministarstvo zaštite životne sredine.
Trivan i Ditman složili su se da ulaganja u zaštitu životne sredine u Srbiji moraju biti veća i da naša zemlja mora da jača >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kapacitete Ministarstrva ali i drugih institucija koje se bave zaštitom životne sredine poput Agencije za zaštitu životne sredine, Zavoda za zaštitu prirode. 
Takođe, kako su ocenili, trebalo bi razmisliti o ponovnom uspostavljanju agencije za hemikalije kao nezavisne institucije.
Konstatujući da su odnosi dve zemlje veoma dobri, Trivan je primetio da postoji prostor za unapređenje saradnje u oblastima prerade komunalnog otpada i otpadnih voda, remedijacije zemljišta, pošumljavanja, ali i u oblastima klimatskih promena i cirkularne ekonomije, gde je posebno zahvalio za pomoć koju Nemačka pruža našoj zemlji.
"Posebnu pažnju ćemo posvetiti investicijama u otpadne vode i svaki investitor će imati posebnu pažnju naše države", naveo je Trivan nakon razgovora s nemačkim ambasadorom.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Trivan i Ditman o saradnji u zaštiti životne sredine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Sep.2017

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan i ambasador Nemačke Aksel Ditman složili su se da ulaganja u zaštitu životne sredine u Srbiji moraju biti veća i da naša zemlja mora da jača jača kapacitete Ministarstrva ali i drugih institucija koje se bave zaštitom životne sredine poput Agencije...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.