Izvor: N1 televizija, 21.Nov.2018, 23:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trivan: Iniciraću analizu uticaja mini hidrocentrala

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan kaže da će inicirati da se uradi analiza uticaja svih izgrađenih malih hidroelektrana.

Izvor: Insajder

Srbiji će biti potrebne godine i 15 milijardi evra da bi uspostavila standarde zaštite prirode. Koliko je to ozbiljan problem s kojim država mora da se suoči pokazuje i primer izgradnje malih hidroelektrana.

Uvedene da bi smanjile zagađenje, pretvaraju se u svoju suprotnost i ugrožavaju životnu sredinu. >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Zbog toga građani već mesecima protestuju. Da li zarada i zaštita sredine u kojoj svi živimo moraju da budu na suprtostavljenim stranama? O tome su u Insajder debati govorili Goran Trivan, ministar zaštite životne sredine i Mirko Popović, predstavnik udruženja za zaštitu prirode.

Gosti Insajder debate su se saglasili da je potrebno izmeniti Zakon o zaštiti prirode. Ministar, međutim, nije precizirao kada će predložiti izmene koje bi zabranile gradnju malih hidroelektrana u zaštićenim zonama.

Predstavnik udruženja za zaštitu prirode Mirko Popović naglasio je da politiku kreira Vlada u kojoj zaštita životne sredine nije prioritet.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.