Trifunović: Srpski treneri donose kvalitet kineskom fudbalu

Izvor: Kurir, 07.Sep.2013, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trifunović: Srpski treneri donose kvalitet kineskom fudbalu

PEKING - Šampionat Kine ulazi u samu završnicu, a fudbaleri Liaoninga predvođeni Milošem Trifunoviću nadaju se odličnom finišu sezone. Posle sezone u kojoj je u poslednjem kolu obezbedio opstanak, Liaoning je sada pri vrhu tabele, a iako je mnoge to iznenadilo, same igrače tog kluba nije.

"Imali smo odlične pripreme, dobro smo radili, klub je doveo prava pojačanja, tako da smo svi zadovoljni stanjem na tabeli", rekao je Trifunović.

Sedam kola pre >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << kraja, Liaoning drži sedmu poziciju na tabeli, a Trifunović ističe da se u klubu ne zanose, ali da znaju šta im je cilj.

"Teško da možemo da se uključimo u borbu za Ligu šampiona, konkurenti su nam timovi sa mnogo većim budžetima i odličnim igračima. Dosta je velika konkurencija, svaki tim ima odlične strance i igrače sa sjajnim karijerama. Kinezi svake godine sve više ulažu novac u dovođenje igrača iz vrhunskih svetskih timova. Ako budemo na kraju sezonu među najboljih pet timova, svi ćemo biti zadovoljni", naglasio je Trifunović.

Poslednjih godina veliki broj srpskih trenera preselio se u Kinu, a poslednji među njima je Goran ‘Plavi’ Stevanović, koji je ove nedelje preuzeo Ćingdao Đonon. Trifunović ističe da Kinezi dosta cene naše stručnjake, a nada se da će uskoro još neko srpskih fudbalera odlučiti da se okuša u toj ligi.

"Skoro polovinu lige treniraju srpski treneri. Koliko vidim, svi klubovi su zadovoljni kako oni rade i sigurno su poboljšali kvalitet kineskog fudbala. Što se tiče igrača, tu smo Jevtić, Stojanović i ja, i nadam se da svojim igrama i ponašanjem možemo da otvorimo vrata još nekim igračima", rekao je Trifunović.

Bivšem fudbaleru Crvene zvezde ugovor sa Liaoningom ističe na kraju sezone, a za sada nema naznaka gde bi mogao da nastavi karijeru.

"Ističe mi ugovor krajem decembra, nemam ništa protiv da ostanem i dalje u Kini. Ipak, u ovom trenutku se ništa ne zna, videćemo kada počne prelazni rok šta će se dešavati", istakao je Trifunović.

U narednom kolu kineske Superlige, Liaoning gostuje Vuhanu 14. septembra od 9.35.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.