Izvor: RTS, 25.Okt.2019, 20:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trideseti rođendan dopisništva TRS-a u Požervcu

Dopisništvo RTS u Požarevcu slavi trideseti rođendan. Za tri decenije proizveli su više od pet stotina sati reportaža, izveštaja, dokumentarnih filmova. Danas u Požarevcu radi četvoročlana ekipa.
Dopisništvo RTS u Požarevcu otvoreno je oktobra 1989. godine u okviru obeležavanja Dana oslobođenja grada. To je bio studio sa za to vreme modernom elektronskom opremom potpuno opremljen za snimanje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << I emitovanje programa. Tokom tri decenije, tehnika ali I kadrovska struktura dopisništa su se menjale, ali ono što je uvek bilo zajedničko je predanost poslu članova ekipe I odgovornost u radu. Zabeležili smo sve najvažnije događaje u Braničevskom okrugu, ali su naše kamere obišle I svet-od Severne Afrike do Severnog mora. Izveštavali smo iz kriznih situacija, poplava I mećava, pratili sportske I kulturne događaje I sve to uvek stizali na vreme. Dopisništvo RTS čuva pravo arhivsko blago, preko 500 sati snimljenih materijala. Da bi ste videli sve izveštaje, reportaže I dokumentarne filmove koji su ovde nastali bilo bi vam potrebno skoro mesec dana neprekidnog gledanja.

Posle 29 godina u starom studiju, Dopisništvo RTS-a preselilo se prošle jeseni u nove prostorije. Danas u njemu radi četvoročlana ekipa. Novinari Novica Savić I Aleksandra Marković, snimatelj Saša Gavrić i montažer Vladan Stojanović koji je I najstariji po neprekidnom dvadesetpetogodišnjem stažu u dopisništvu.
"Mi smo u tom dopisništvu prolazili kroz razne faze I montaže I snimanja I naših eksternala koje sada radimo sa ajfonima. Montažu smo radili na Jumatiku DVC Pro, sada radimo na laptopovima. I ja sam veoma zadovoljan I ponosan što radim ovaj posao", kaže montažer Vladan Stojanović.
Novo vreme pred našu malu ekipu stavlja I nove izazove. Ali, izazovi su upravo ono što nas motiviše. Očekujte od nas nove, lepe priče.
 
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.