Tridesetčetvrti protest Jedan od pet miliona u Beogradu

Izvor: RTS, 27.Jul.2019, 19:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tridesetčetvrti protest "Jedan od pet miliona" u Beogradu

U Beogradu je po 34. put održan protest "Jedan od pet miliona".
Organizatori su naveli da se današnjim protestom obeležava sedam godina vlasti Aleksandra Vučića.

Obraćajući se okupljenima kod Terazijeske česme, student Uroš Eleković poručio je da treba zajednički da rade na tome da se obezbede uslovi za fer i poštene izbore i da su pred njima dva zadatka.
Prvi zadatak je, prema >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << rečima Elekovića, lakši. "Treba da radimo, da se motivišemo na dolazak ovde svake subote i ukažemo starijim sugrađanima da režim mora da ostane u prošlosti", naveo je Eleković.
Drugi, teži zadatak, kako kaže, sledi kada režim ode sa vlasti. "Kada ga pobedimo na izborima, važno je da ne bude osvete i revanšizma", poručio je Eleković.
Protestna povorka prošla je trasom Prizrenska - Brankova - Terazijski tunel gde se nakratko zaustavila. Novinar Srđan Škoro pozvao je okupljene na bojkot narednih parlametarnih izbora.
"Jedino što mogu da predložim je bojkot. Ko izađe na izbore znajte da je, svejedno, kupljen ili ucenjen. Ne smemo dozvoliti da narod trpi zbog sitnih privilegija ljudi iz opozicije ili koji se smatraju opozicijom", istakao je Škoro.

Kako je rekao, zato treba da se ide u bojkot jer je "bojkot jedino čega se vlast plaši i razume".
Potom su demonstranti nastavili šetnju Nušićevom da bi preko Svetogorske i Takovske došli do zgrade RTS-a. Tu je govorio jedan od organizatora protesta, Srđan Marković.
Šetnja je završena kod zgrade Predsedništva na Andrićevom vencu, gde su okupljeni rasuli "glasačke listiće" koje su izvadili iz dve vreće.
Prvi protest održan je 8. decembra, i od onda se upućuju zahtevi da se otkriju nalogodavci ubistva Olivera Ivanovića, da se otkrije ko je pokušao da ubije Borka Stefanovića i da se sazna ko je pokušao da ubije novinara Milana Jovanovića.
Na jednom od prethodnih protesta, demonstranti su uputili tri zahteva. Prvi je formiranje zajedničke komisije vlasti i opozicije za definisanje fer i poštenih izbornih uslova. Drugi je izbor novog sastava REM-a na ravnopravnim osnovama i na predlog poslaničkih grupa vlasti i opozicije.
Treći zahtev je izbor tehničkog rukovodstva i uređivačkog kolegijuma informativnog programa RTS-a i RTV-a, a koje bi u prelaznom periodu činile nestranačke ličnosti i koje bi ravnopravno delegirala i vlast i opozicija.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PROTEST "1 OD 5 MILIONA" Okupljanje na Terazijama, pa šetnja do RTS-a i Andrićevog venca

Izvor: Blic, 27.Jul.2019

Učesnici protesta "1 od 5 miliona" okupili su se 34. put danas oko 19 sati kod Terazijske česme, odakle će poći u šetnju centralnim gradskim ulicama. Kao govornici na Terazijama najavljeni su novinar Srđan Škoro i student Uroš Eleković, a pred zgradom RTS-a jedan od organizatora protesta Srđan...

Nastavak na Blic...

34. protest "Jedan od pet miliona": Učešće na izborima samo ako budu fer

Izvor: VOA, 27.Jul.2019

Učesnici protesta "Jedan od pet miliona" i ove subote su se okupili u Beogradu, po 34. put, a sa skupa je upućen protest predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da će on sam učestvovati na predstojećim izborima, ukoliko ne bude omogućio fer izborne uslove. Učesnici povorke su do zgrade predsedništva...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.