Trideset sedmi protest Jedan od pet miliona

Izvor: RTS, 17.Avg.2019, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trideset sedmi protest "Jedan od pet miliona"

U Beogradu je održan trideset sedmi protest "Jedan od pet miliona". Okupljanje učesnika bilo je oko 19 časova kod Terazijske česme.
Jedan od organizatora protesta Srđan Marković rekao je da demonstranti nemaju ništa protiv vojske i policije, ali da su zloupotrebljeni od vlasti.

Istakao je da sa nasilnicima nema pregovora i okruglih stolova i pozvao na bojkot izbora.
Posle toga, okupljeni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su krenuli u protestnu šetnju do Predsedništva, koje obezbeđuju pripadnice jedinice "Kobre", a odatle i do zgrade RTS-a.
Prvi protest održan je 8. decembra, i od onda se upućuju zahtevi da se otkriju nalogodavci ubistva Olivera Ivanovića, da se otkrije ko je pokušao da ubije Borka Stefanovića i da se sazna ko je pokušao da ubije novinara Milana Jovanovića.
Na jednom od prethodnih protesta demonstranti su uputili tri zahteva. Prvi je formiranje zajedničke komisije vlasti i opozicije za definisanje fer i poštenih izbornih uslova. Drugi je izbor novog sastava REM-a na ravnopravnim osnovama i na predlog poslaničkih grupa vlasti i opozicije.
Treći zahtev je izbor tehničkog rukovodstva i uređivačkog kolegijuma informativnog programa RTS-a i RTV-a, a koje bi u prelaznom periodu činile nestranačke ličnosti i koje bi ravnopravno delegirala i vlast i opozicija.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Protest "1 od 5 miliona": Transparenti ispred Predsedništva, žene u uniformama

Izvor: VOA, 17.Avg.2019

Učesnici protesa "1 od 5 miliona", 37. po redu, u subotu uveče po zemlji ispred Predsedništva Srbije rasprostrli su transparente na kojima su ispisanje 42 preporuke za slobodne i fer izbore. Zgradu Predsedništva čuvalo je šest pripadnica specijalne vojne jedinice "Kobre", a incidenata nije bilo. Kod...

Nastavak na VOA...

Protest opozicije, devojke ispred Predsedništva (VIDEO)

Izvor: Mondo, 17.Avg.2019

Protest "Jedan od pet miliona" održan 37. put u Beogradu. Predsedništvo Srbije, koje je bilo na "ruti" demonstranata, čuvale su pripadnice jedinice "Kobre". Nisu zabeleženi incidenti...Protest je počeo oko 19 sati, na Terazijama, a potom je organizovana šetnja - do zgrade Predsedništva Srbije...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.