Trideset četinara za školu u Novom selu (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 12.Dec.2013, 15:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trideset četinara za školu u Novom selu (VIDEO)

Gradska opština Palilula poklonila je 30 sadnica četinara Osnovnoj školi “Desanka Maksimović” u Novom selu, u okviru projekta “Živeti zeleno”. Cilj je da se obnovi zelenilo na teritoriji opštine, ali i da deca nauče da neguju drveće, kažu u ovoj opštini.

Dvorište OŠ “Desanka Maksimović” u Novom selu bogatije je za 30 mladih četinara. Drveće je poklon opštine u okvitu projekta “Živeti zeleno” i programa uređenja dvorišta. Novom zelenilu obradovali su se mališani, koji su pomogli sadnju.
Učenici ove škole čitave godine sade cveće i drveće u dvorištu. Svako odeljenje je zasadilo po jedno drvo o kome će se brinuti ubuduće, pa i za vreme raspusta. Ovu akciju nazvali su “Drvo generacije”.
Škola u Novom selu je istureno odeljenje OŠ “Desanka Maksimović” iz Čokota. Nju pohađa 350 mališana, koliko i matičnu školu. Svakog dana oni ulepšavaju svoje dvorište, a bilo bi još lepše, kažu, kada bi prilaz školi bio asfaltiran.
 

Nastavak na NTV.rs...






Povezane vesti

Posađene prve sadnice četinara u Novom Selu

Izvor: juGmedia, 13.Dec.2013, 13:49

NIŠ – Predsednik gradske opštine Palilula Boban Džunić i predsednik Skupštine opštine Miloš Stojković sa učenicima isturenog odeljenje osnovne škole „Desanka Maksimović“ u Novom Selu simbolično su zasadili prve od 30 sadnica četinara...Ovaj projekat podrazumeva sađenje 30 sadnica...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.