Izvor: Danas, 20.Jan.2016, 13:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tricky objavio novi singl "Boy"

Trip-hop muzičar Triki (Tricky) objavio je novi singl "Boy" sa predstojećeg albuma "Skilled Mechanics", koji će samo nekoliko dana po objavljivanju promovisati koncertom 26. januara od 21 sat u prostoru "Depo" u Beogradu. Ispovednički "Boy" spada među najličnije pesme u višedecenijskoj karijeri Trikija, koji ističe da je "u njoj sve istinito" i svaka reč je "zasnovana na stvarnosti".

Pre neki Božić Triki se vratio u Bristol, gde je doživeo napad astme i završio u bolnici. >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << Pomislio je da je nešto pogrešno pojeo, ali ga je najstarija ćerka upozorila da je napad prouzrokovao povratak u rodni grad i sećanje na detinjstvo. "Svi moji današnji problemi potiču iz detinjstva. Sećam se da sam prvi put video majku položenu u otvoreni kovčeg u bakinoj kući. Upoznao sam oca tako što sam sa 12 godina njegovo ime pronašao u telefonskom imeniku. Obilazio sam ga, ali bi on bukvalno zaboravljao moje ime. Ova pesma je sama morala da izađe iz mene, na posletku. Morao sam je napraviti", objašnjava Triki.

Album "Skilled Mechanics" najavljen je jesenas singlom "Beijing To Berlin", na kome sarađuje sa kineskom reperkom Ivy, a potom i pesmom "Diving Away" (odradom "Porpoise Head" benda Porno For Pyros). Specifičnost novog materijala jeste to što je Triki uglavnom preuzeo dužnost glavnog vokala - a tu praksu je uveo tek na prethodnom albumu "Adrian Thaws" (2014) - i što su mu u 13 pesama "Skilled Mechanics" glavni saradnici stalni koncertni bubnjar Luke Harris (ovog puta i kao pevač) i DJ Milo (saradnik još s kraja 80-ih iz vremena ekipe The Wild Bunch).

Ulaznica za koncert "Tricky presents Skilled Mechanics" 26. januara u "Depou" košta 1.800 dinara na blagajni DOB-a, odnosno preko mreže Eventim. Ulaznica će 25. i 26. januara koštati 2.000 dinara.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.