Izvor: B92, 09.Nov.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tribunal uskoro o Pavkoviću

Hag -- Sudsko veće Tribunala u nekoliko narednih dana treba da odluči da li će Pavković biti privremeno oslobođen.

Izvori B92 navode da veće sudije Patrika Robinsona pitanje privremenog oslobađanja Nebojše Pavkovića razmatra kao jedno od glavnih. Prvostepenu odluku da Pavković može da privremeno napusti Sheveningen ukinulo je Žalbeno veće Haškog tribunala uvažavajući prigovore Tužilaštva.

Tužilaštvo je zameralo da su u odlučivanju zanemarene Pavkovićeve >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izjave da se neće predati Tribunalu i da je data prevelika težina garancijama vlada Srbije i SCG da će osigurati da on poštuje sve propise u vezi s privremenim oslobađanjem. Žalbeno veće bilo je nezadovoljno i objašnjenjem koje je Prvostepeno veće dalo kada je zaključilo da Pavkovićevo privremeno oslobađanje neće biti pretnja žrtvama i svedocima.

Žalbeno veće je ukinulo odluku o privremenom puštanju na slobodu bivšeg načelnika Generalštaba Vojske Jugoslavije i vratilo je Prvostepenom veću, sudije Robinsona, na novo razmatranje. To veće sada može ili da potvrdi svoju raniju odluku da Pavković privremeno napusti pritvorsku jedinicu ili da, imajući u vidu primedbe Žalbenog veća, odluči da Pavkovića ipak zadrži u pritvoru.

Pravilnik Tribunala ostavlja mogućnost i Tužilaštvu i Odbrani da se žale na novu odluku Sudskog veća. U tom slučaju, o predmetu bi se ponovo izjašnjavalo Žalbeno veće, čija bi odluka bila konačna, za B92 javlja Ljubica Gojgić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.