Izvor: B92, 17.Sep.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Tribunal je evropski Gvantanamo"

Beograd -- Aleksandar Vučić kaže da Haški tribunal ne dozvoljava bilo kakvo pravo na odbranu predsednika SRS-a Vojislava Šešelja.

"Oni njemu uopšte ne daju da se brani i hoće da besmislenu optužnicu proguraju tako što odbrane uopšte neće biti. Šešelj nikada neće prihvatiti nametnutog branioca Dejvida Hupera. Šešelj ima pravo da se brani, a oni mu ukidaju pravo na svaku odbranu. Pretvorili su Haški tribunal u CIA-in evropski Gvantanamo", rekao je generalni sekretar >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srpske radikalne stranke.

Šešelj, koji je optužen za zločine nad nesrbima u Hrvatskoj, Vojvodini i Bosni i Hercegovini, napustio je 14. septembra sudnicu Haškog tribunala, jer mu je sud protiv njegove volje nametnuo branioca. Vučić je rekao i da najava da će suđenje Šešelju "početi u novembru pod takvim uslovima jasno govori da suđenja nigde i nikada neće ni biti, jer suđenje na kojem nema onoga koji će da se brani i nije suđenje, nego farsa".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.