Izvor: B92, 12.Feb.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tribunal bez potvrde da je Plavšićeva u Hagu

Hag -- Predstavnici Haškog tribunala i Tužilaštva nisu u četvrtak mogli da potvrde informaciju da je bivša predsednica Republike Srpske Biljana Plavšić iz Švedske prebačena u Hag da bi svedočila na jednom suđenju. "Nisam u poziciji da to potvrdim", rekao je Kristijan Šartije, šef informativne službe Haškog tribunala. On je dodao da "nema saznanja da je Plavšićeva van Švedske, a ako jeste - nema saznanja gde je". Portparol glavnog tužioca Florans Artman odgovorila je da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "nema komentar", upitana da li je Plavšićeva u Hagu i da li će svedočiti na suđenju bivšem predsedniku Srbije Slobodanu Miloševiću.

Agencija Asošijeted pres javila je prethodno iz Švedske da je Plavšićeva prebačena u Hag da bi svedočila i da će biti vraćena do petka.

Nasuprot ponovljenim nezvaničnim informacijama da će Plavšićeva svedočiti protiv Miloševića, tužilac Džefri Najs danas je u sudnici nagovestio da se to neće dogoditi. Govoreći o jednom od potencijalnih svedoka, Najs je kazao da "ona ipak neće biti pozvana".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.