Tribina: Smišljen i razrađen sistem gušenja medija

Izvor: N1 televizija, 30.Nov.2017, 22:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tribina: Smišljen i razrađen sistem gušenja medija

Ekonomsko urušavanje, fizički napadi na novinare, pritisci na medije, trenutna su slika medijske scene u Srbiji, ocenjeno je na tribini "Svilen gajtan-gušenje medija kao metod vladavine", koja je održana u prostorijama Nove stranke.

Sagovornici tribine su naveli da se borba za slobodu medija ne može dobiti samo na osnovu dobrih zakona, već to moraju da urade ljudi koji u njima rade - novinari i urednici, a ono što se događa u Srbiji od 2014. godine je vrlo dobar, smišljen >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << i razrađen sistem gušenja medija.

"Bez obzira na naziv ove tribine, da se ne radi o svilenom gajtanu, već da se radi o jednom brutalnom napadu na sve medije koji su kritički raspoloženi prema vlasti, različiti su mehanizmi, ali cilj je isti - Utišajte glas svih onih koji imaju bilo šta da kažu protiv onoga što vlast preduzima", ocenio je novinar Vukašin Obradović.

Novinarka Maja Divac kaže da u Srbiji nema medijskog pluralizma.

"Praktično, mi ne možemo da govorimo o slobodi medija i slobodi govora, pre se radi o jednoj propagandnoj, vrlo efikasnoj propagandnoj mašini, koja i sa televizije sa nacionalnom frekvencijom, i iz štampe i tabloida, zastupa samo jedan stav, jednu političku opciju, dakle u ovoj zemlji nema medijskog pluralizma", rekla je Divac..

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.