Tribina ‘O pomirenju’ – Ulaskom u Parlament narod dobija predstavnike koji ne zaboravljaju ko su i odakle su došli

Izvor: SandzakPress.net, 25.Mar.2016, 19:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tribina ‘O pomirenju’ – Ulaskom u Parlament narod dobija predstavnike koji ne zaboravljaju ko su i odakle su došli

Novi Pazar – U prepunoj sali Doma kulture, gdje je bilo više od hiljadu prisutnih, održana je tribina „ZA pomirenje“ čiji je izlagač bio nosilac istoimene liste BDZ Sandžaka Muamer Zukorlić. Na samom početku gospodin Zukorlić poselamio je skup i zahvalio se Allahu dž.š. na neizmjernim blagodatima i što je omogućio da se danas okupe građani u ovolikom broju. Zukorlić je na samom početku istakao da su društvu neophodne promjene. „Promjena je jedna od Božijih zakonitosti na >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << zemlji i ona se dešava kad se mala skupina poveća i suprostavi onima koji su silom sebi pravili većinu. Tako se desi da mala skupina pobijedi one koji misle da su veliki, a velik je samo Stvoritelj i niko više, i jedino su svi jaki ako su pod Njegovim okriljem“ rekao je Zukorlić.Gospodin Zukorlić je prisutnima prezentirao ideju pomirenja, ideja koja čini okosnicu njegovog političkog aganžmana. „Mi se borimo za ZA POMIRENJE. Pomirenje je najznačajnija civilizacijska vrijednost. Uloga svakoga čovjeka je promjena na bolje, a najteži emanet su međuljudski odnosi. Mirenje zahtjeva snagu, ko je bolji on je tolerantniji, a najveća hrabrost je savladati sebe“ kazao je Zukorlić. Sukobi i svađe su obilježile posljednjih devet godina, kaže Zukorlić, ističući da se skubom može riješiti na dva načina: osvetom ili pomirenjem. „Mi smo odlučili da razvijemo bajrak pomirenje, jer je to Bošnjacima u Sandžaku najpotrebnije. Odlučio sam da se kandidujem i budem nosilac jer sam trenutno svom narodu najpotrebniji na ovoj poziciji. Slabašan nam je bedem sa strane politike. Da smo imali normalan stranački život ostao bih pod ahmedijom, ali kad je poplava svi skoče da odbrane ono što je ugroženo, a naš narod je ugrožen i naša vjera i moramo to otkloniti.“ Zukorlić smatra da će ulazak liste Za pomirenje u Parlament Srbije donijeti svježinu i posebnu etičku notu a Bošnjacima stabilnog i pouzdanog predstavnika.„Ne zanima me struktura drugih partija ali naš ulazak u Parlamentu imaće nekog ko će donijeti bolji rad u Parlamentu i nekog kog niko neće moći uplašiti i podmititi i neko ko neće mijenjati ni akcenat što govori tamo, nekoga ko neće zboraviti odakle je došao. Neko ko će se ponositi svojom vjerom i svojim identitetom“ poručuje Zukorlić. Na kraju tribine gospodin Zukorlić je odgovarao na pitanja pristunih.

Nastavak na SandzakPress.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Javna tribinu “O pomirenju” u Tutinu – Izlagač Muamer Zukorlić

Izvor: SandzakPress.net, 26.Mar.2016, 14:05

Tutin – Bošnjačka demokratska zajednica Sandžaka organizira javnu tribinu „O pomirenju“. Na spomenutu temu izlagat će nosilac liste Za pomirenje Muamer Zukorlić. Tribina će se održati u Domu kulutre u Tutinu u ponedeljak 28.03.2016. godine u 13:30 časova.

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.