Tri upozorenja za Srbiju

Izvor: B92, 12.Jul.2023, 08:19

Tri upozorenja za Srbiju

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i veoma toplo, dok se posle podne u Vojvodini, uz lokalni razvoj oblačnosti, očekuje kratkotrajna kiša sa grmljavinom.

To je saopštio Republički hidrometeorološki zavod.

Vetar će biti slab i umeren, južni i jugozapadni. Najniža temperatura biće od 14 do 23, najviša od 34 do 38 stepeni.

I u Beogradu će biti pretežno sunčano i veoma toplo. Vetar će biti slab do umeren, južni i jugozapadni. Najniža temperatura >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << biće od 19 do 23, a najviša oko 38 stepeni Celzijusa.

Dalji porast dnevne temperature vazduha neće pogodovati hronično obolelim i osetljivim osobama. Srčanim bolesnicima se savetuje poseban oprez. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu malaksalosti i glavobolje.

"Tokom druge dekade jula u Srbiji veoma toplo. U sredu i četvrtak maksimalna temperatura od 34 do 40 °C. Temperatura će u petak biti u kratkotrajnom padu (za 5 do 8 stepeni), a od subote ponovo u većini mesta od 35 do 40 °C. U velikim gradovima očekuju se i tropske noći sa minimalnim temperaturama iznad 20 °C.

Tokom druge dekade jula u Beogradu veoma toplo. U sredu i četvrtakmaksimalna temperatura oko 38 °C. Temperatura će u petak biti u kratkotrajnom padu (za oko 7 stepeni), a od subote ponovo iznad 35 °C. Na području grada očekuju se i tropske noći sa minimalnim temperaturama od 22 do 24 °C.

U četvrtak posle podne i uveče, uglavnom na području severne i severoistočne Srbije, očekuju se lokalne vremenske nepogode: izraženi pljuskovi sa grmljavinom, grad i jak i olujni severozapadni vetar", navodi se u upozorenju RHMZ.

Zbog ekstremno visokih temperatura na snazi je crveni meteo alarm u Sremu, Beogradu, Šumadiji, Pomoravlju kao i u jugoistočnoj Srbiji, a to znači da je vreme "vrlo opasno."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.