Tri učenika silovala kolegu?

Izvor: B92, 07.Dec.2011, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri učenika silovala kolegu?

Zagreb -- Tri učenika Šumarsko-drvodeljske škole u Karlovcu silovali kolegu nogom od stolice, piše zagrebački Jutarnji list.

Prema pisanju hrvatskih medija, dečak, koji je iz okoline Karlovca, je povređen i oporavlja se u bolnici, a trojica nasilnika izbačena su iz škole.

Portparolka policije Tamara Grčić potvrdila je da su iz pomenute škole u petak primili prijavu protiv trojice maloletnika zbog sumnje na nasilničko ponašanje, ali nije mogla da iznese detalje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jer je istraga u toku, ali i zbog toga jer su akteri maloletne osobe.

"Jutarnji list" piše da je zbog tog događaja održana i hitna sednica Školskog veća, na kojoj je i odlučeno da se stvar preda u ruke policije, a nasilnici udalje iz škole.

Međutim, direktor škole Robert Erdeljac kaže da je ceo slučaj "prenaduvan".

"Stvar nije takva kakvom se prikazuje. Slučaj nije bezazlen, ali nije niti takav kako izgleda. Preduzeli smo sve mere, prijavili slučaj policiji u Karlovcu i Centru za socijalni rad, a deca su udaljena iz škole i neće pohađati nastavu sve dok se ne utvrde sve okolnosti", kazao je on, dodajući da nije bila reč o seksualnom zlostavljanju, već "samo” o zlostavljanju.

Kako piše "Jutarnji", mnogi su se u Karlovcu prisetili sličnog slučaja iz devedesetih godina, kada je u Učeničkom domu jedan učenik Šumarske škole, inače Vrbovčanin, silovan nogom od stolice, i kasnije od posledica zlostavljanja preminuo.

Takav način zlostavljanja bio je svojevrsna inicijacija učenika - stanovnika Učeničkog doma, kojih je bilo iz svih delova Hrvatske, s obzirom na to da jedino Karlovac ima Šumarsku školu, dodaje "Jutarnji".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.