„Tri sestre” za Ružicu Sokić

Izvor: Politika, 21.Feb.2014, 12:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Tri sestre” za Ružicu Sokić

Posetioci Bitef teatra zastajkivali su kod plakata za komad „Tri sestre” rediteljke Ivane Vujić na kome još stoji ime dive srpskog glumišta, pokojne Ružice Sokić.

Dva meseca posle njene smrti, Branka Petrić, Rada Đuričin, Mirko Babić, Dunja Mahorčić i Gorjana Stoiljković okupili su se u predstavi posvećenoj Ružici. Uloga Olge, koju je publika dosad pamtila po Sokićevoj, pripala je Danici Ristovskoj.

Specifičnost Čehovljeve drame u adaptaciji Ivane Vujić >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << je u tome što su tri sestre tri dame u zrelim godinama. Olga, Maša i Irina imaju dosta leta, ali im duše nisu stare. Usamljene, bez ljubavi, bore se sa patnjom i bolom i gledaju kako život prolazi, a da one nikada neće uspeti da odsanjaju svoje snove.

A. V.

objavljeno: 21.02.2014.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.