Tri rakete ispaljene iz Libana ka Izraelu

Izvor: Beta, 13.Maj.2021, 22:05

Tri rakete ispaljene iz Libana ka Izraelu

Najmanje tri rakete ispaljene su danas iz južnog dela Libana ka Izraelu, izjavili su libanski zvaničnici.Taj napad preti da otvori novi front u sve većem sukobu Izraela i palestinske ekstremističke grupe Hamas koja vlada pojasom Gaze.Za sada nije poznato ko je odgovoran za napad iz Libana ni gde su tri rakete pale, naveli su neimenovani libanski zvaničnici.Rakete su ispaljene iz oblasti blizu granice s Izraelom.Na jugu Libana su prisutne palestinske ekstremističke frakcije i moćna proiranska šiitska grupa Hezbolah, takodje neprijateljski nastrojena prema Izraelu.Sukob izraelske vojke i Hamasa, započet u ponedeljak, danas je dodatno eksalirao.Hamas je iz pojasa Gaze ispaljivao rakete duboko u Izrael, koji je uzvraćao novim vazdušnim udarima i granatiranjem.Izrael je danas pozvao još 9.000 rezervista koji bi mogli da krenu u kopnenu invaziju.Sukob je eskalirao uprkos intenzivnim naporima Egipta da posredovanjem izmedju dve strane doprinese smirivanju situacije.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Izraelska vojska ubila pripadnika Hezbolaha na granici sa Libanom

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Maj.2021, 21:17

Libanski Hezbolah saopštio je danas da je borac te ekstremističke organizacije ubijen kada je izraelska vojska počela da puca na demonstrante okupljene duž granice Libana i Izraela.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.