Tri obroka 100 dinara

Izvor: Glas javnosti, 27.Maj.2009, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri obroka 100 dinara

BEOGRAD - Doručak za 26 dinara, ručak 45, a večera 38 dinara - toliko plaćaju studenti Beogradskog univerziteta koji su na budžetu Republike Srbije. Naime, oni imaju pravo na ishranu u nekom od četrnaest restorana Studentskog centra „Beograd“, kao i akademci koji su obnovili godinu s tim što obroke plaćaju po većim cenama, i to doručak 54, ručak 117 i večeru 98 dinara.

Za razliku od nadležnih iz Studentskog centra koji kažu da je najveći broj studenata zadovoljan menijem, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << veliki broj akademaca zamera na nedovoljnoj raznovrsnosti jela.

- Hrana je ukusna, ali cele godine za jedan obrok „vrte“ šest ili sedam jela, zbog čega nam ubrzo dosadi - rekla je Marina Radivojević studentkinja, koja se hrani u restoranu Studentskog grada i dodala da je u ovoj menzi studentima najomiljeniji ručak koji čini pomfrit, spanać i riblja pljeskavica. Prema njenim rečima, veličina obroka je više nego dovoljna, sa čime se ne slaže trećina anketirane muške studentske populacije.

Veliki izbor restorana

Studenti uz karticu mogu da se hrane u svakoj od 13 menzi. Najveća se nalazi u Studentskom gradu, a najbolja, prema mišljenju studenata, „Rifat Burdžević“ u Ulici Milana Rakića 77. U različitim delovima grada smešteni su i ostali restorani „Tri kostura“ na Obilićevom vencu 4, „Žarko Marinović“ u Ulici cara Dušana 254 u Zemunu, „Košutnjak“ u Ulici Blagoja Parovića 154 i „Agronom“ u Nemanjinoj 6. Pored njih, tu su i restoran „Karaburma“ u Ulici Mije Kovačevića 7, „Patris“ Dragice Pravice 1, „Đušina“ u Đušinoj 5, menza „Kralj Aleksandar Prvi“, poznatiji kao „Lola“, u Bulevaru revolucije 75, „4. april“ u Ulici vojvode Stepe 320 na Voždovcu, „Mika Mitrović“ u Ulici kralja Vladimira 133 i restoran „Farmacija“ Vojvode Stepe 450.

Kako do kartice

Pravo na ishranu u menzama imaju studenti fakulteta i viših škola čije se školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije. Da bi dobili čipovanu karticu s kojom kupuju obroke, akademci, pored 2.000 dinara za njeno izdavanje, moraju da nabave potvrdu o njihovom statusu na fakultetu, kao i overen poslednji semestar. Uz jednu fotografiju, studenti na uvid dostavljaju ličnu kartu, indeks i popunjen zahtev za izdavanje studentske kartice. Rok za podizanje kartice je sedam do 10 dana. Nakon toga, akademci po želji uplaćuju broj porcija, ali nemaju pravo da u naredni mesec „prenesu“ neiskorišćene obroke.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.