Tri miliona evra za lečenje u Srbiji

Izvor: RTS, 09.Avg.2009, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri miliona evra za lečenje u Srbiji

Više od 2.900 crnogorskih državljana, u prvih šest meseci ove godine, lečeno u Srbiji, na šta je Državni fond za zdravstveno osiguranje Crne Gore potrošio 3,2 miliona evra.

U prvih šest meseci ove godine, pacijenti iz Crne Gore su za lečenje u bolnicama u Srbiji potrošili 3,2 miliona evra.

Prema podacima Fonda za zdravstveno osiguranje, odobreno je više od 1.700 uputa za lečenje u Srbiji, gde je od januara do kraja juna ove godine upućeno više od 2.900 crnogorskih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << osiguranika.

U ovom periodu, Državni fond za zdravstveno osiguranje Crne Gore je, za lečenje u drugim državama, potrošio je oko 373.000 evra.

Najveći broj pacijenata koji su upućeni u Srbiju, lečio se na Institutu za očne bolesti Kliničkog centra Srbije, u Univerzitetskoj dečjoj klinici i u Institutu za majku i dete u Beogradu.

Prošle godine bilo je više od 6.500 osiguranika iz Crne Gore koji su se lečili u srpskim zdravstvenim ustanovama. To je crnogorski Državni fond za zdravstveno osiguranje koštalo gotovo sedam miliona evra.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.