Tri klavira na poklon dečijem horu Lira iz Koceljeve

Izvor: RTS, 28.Dec.2017, 17:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri klavira na poklon dečijem horu "Lira" iz Koceljeve

Posle objavljivanja priče o dečijem horu "Lira" iz OŠ "Mića Stanojlović" iz Koceljeve, koji peva na deset jezika, javili su se dobri ljudi koji su im obezbedili čak tri klavira. Sada su stvoreni uslovi ne samo za bolji rad hora, već i za otvaranja muzičke škole, sve to pred njihov koncert u Šapcu.
Zvonki glasovi "Lire" i dečiji osmesi osvojili su srca naših gledalaca i u dalekoj Kanadi. Oduševljen >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << njihovom pesmom i zajedništvom, novac za novi klavir, koji je sakupio sa kumovima i prijateljima, poslao im je Ljubinko Nikolić iz Toronta, i tako u ovu učionicu uneo veliku radost i pre Nove godine.

"Mi ćemo bolje pevati uz njega, bili smo presrećni kad smo čuli".
"Ima mnogo dobrih ljudi, verovala sam da će se trud isplatiti".
"Mislim da se snovi ostvaruju, pošto smo za kratko vreme ostvarili san".
U horu peva oko 60 talentovanih osnovaca Koceljeve i niko ne pohadja muzičku školu, a to je dobrotvora,  kako nam je rekao u telefonskom razgovoru, dodatno motivisalo.
"Svi su srećni i zadovoljni, deca imaju klavir uz koji pevaju, nastavnik na čemu da svira, a nama je srce puno kad učinimo dobro delo. Voleo bih da dođem i upoznam tu decu i možda neešto i otpevamo zajedno", kaže Ljubinko Nikolić iz Toronta.
Osim ovog, hor Lira dobio je klavir iz  doma jedne beogradske porodice koja je želela da ostane anonimna, a uskoro stiže još jedan, čime su stvoreni uslovi da Koceljeva uskoro dobije  izdvojeno odeljenja muzičke škole iz Šapca. Sada je na potezu lokalna samouprava.
"Zaista nisam mogao da verujem da ćemo kroz dve do tri nedelje ostvariti san da pospešimo nastavu. Zahvaljujući sjajnim ljudima u našoj dijaspori u Kanadi i naravno, divnoj porodici iz Beograda", kaže Ivan Marković, dirigent hora "Lira".
Novi uslovi, nova godina i nove dečije želje!
"Želela bih da imamo što više koncerata i kompozicija i na nastupamo u inostranstvu i širom naše zemlje".
Ostalo je novca za slatkiše i posluženje, a mališani "Lire" pozdravljaju nove prijatelje na svoj način: "HVALA!!!"

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.