Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Mar.2012, 18:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri inkubatora za Vršac

VRŠAC -

Najveći donator od početka akcije "Bitke za bebe", biznismen Milan Popović posetio je danas Opštu bolnicu u svom rodnom Vršcu i uručio tri nova inkubatora za potrebe prevremeno rođenih beba, koje svoje prve dane provode u ovoj ustanovi.

Popović je na nove inkubatore na odeljenju intenzivne nege simbolično postavio pločice sa svojim imenom.

On je do sada srpskim porodilištima donirao ukupno 21 inkubatora u vrednosti većoj od 200.000 evra, saopštio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je Fond B92.

Pored tri inkubatora za Opštu bolnicu u Vršcu, Popović je uplatio novac za nabavku po dva inkubatora za GAK Narodni front, GAK u Višegradskoj, Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj i Institut za majku i dete.

Po jedan inkubator dobili su Institut za neonatologiju Srbije, Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine, GAK Novi Sad, Klinički centar Kragujevac, kao i bolnice u Pančevu, Vrbasu, Somboru, Zrenjaninu, Senti i Kikindi

Zahvaljujući se na donaciji, gradonačelnik opštine Vršac Čedomir Živković je istakao značaj ovakvih akcija, ali i inicijativa uspešnih poslovnih ljudi koji su se rodili upravo u ovoj bolnici.

On je rekao da uspešni poslovni ljudi, kakav je Popović, kroz investicije u gradu dobročinstva pomažu modernizaciju grada i opštine, i pozvao i druge koji imaju mogućnosti da učestvuju u ovakvim akcijama.

Predsednik Upravnog odbora Fonda B92 Veran Matić je istakao da suvišno je govoriti o značaju učešća Popovića u ovoj akciji, jer je on ne samo da je najveći donator, već je i najsvetliji primer društveno odgovornog ponašanja na koji je Fond tokom dve godine akcije naišao.

Govoreći o budućim aktivnostima Fonda, Matić je rekao da mu je drago što je inicijativom za ukidanje PDV i smanjenje trgovinskih marži na hranu i opremu za bebe ispunjen cilj da se nadležne institucije pokrenu "kako bismo roditeljstvo u Srbiji učinili donekle lakšim".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.