Tri godine za pokušaj ubistva jer mu je prvi put

Izvor: Press, 09.Feb.2013, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri godine za pokušaj ubistva jer mu je prvi put

Za delo koje je učinio Stokić zaprećena je kazna od pet do 15 godina, a Veće se složilo da kazna bude ispod minimalne jer Stokić nije ranije kažnjavan za ubistvo ili pokušaj već za nasilničko ponašanje i nanošenje povreda.

Stokić je kuhinjskim nožem ubo B.M, tako da su u bolnici morali da mu izvade slezinu.

Sudija Predrag Lukić je obrazlažući presudu rekao da osuđeni i oštećeni "vole da piju i onda se biju" i dodao "srpska posla".

Naveo da su obojica, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << žrtva i osuđeni, "kad popiju prgavi i spremni na kavgu i tuču".

Oštećeni B. M. je sa drugom pio u seoskoj prodavnici kada je stigao alkoholisan i osumnjičeni Aleksandar Stokić. Sa oštećenim B. M. i njegovim prijateljem odmah je počelo koškanje.

Aleksandar se primirio kada je u prodavnicu ušao njegov sin, ali je B. M. pokušao fizički da se obračuna, prvo sa Aleksandrovim sinom, a potom i sa Aleksandrom koji je zatim ljut otišao iz prodavnice.

Ubrzo je ponovo pošao u kafanu, na ulici ugledao B. M. i iz pojasa potrgao kuhinjski nož i ubo ga u stomak, nanevši mu tešku povredu zbog koje je žrtvi operacijom otklonjena slezina.

Veće je takođe imalo u vidu da osuđeni živi sam, pošto su ga svi napustili i stroža kazna, kako je naveo sudija, ne bi delovala
vaspitno.

Osuđeni je, po izricanju kazne, pušten iz pritvora do pravosnažnosti presude.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.