Tri godine su me bez najave testirali na droge Čelnici Tesle i SpaceX-a zabrinuti zbog američkog milijardera

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jan.2024, 23:43

"Tri godine su me bez najave testirali na droge" Čelnici Tesle i SpaceX-a zabrinuti zbog američkog milijardera

Elon Musk demantovao natpise u novinama koji ga povezuju sa drogom

Američki multimilijarder Elon Musk reagovao je na članak Wall Street Journala (WSJ) u kojem se tvrdi da su čelnici Tesle i SpaceX-a zabrinuti da bi Muskova konzumacija droga mogla naštetiti njegovim radnjama. Musk je kritizirao WSJ i osvrnuo se na poslovne uspehe Tesle i SpaceX-a.

- Šta god da radim, očito bih to trebao nastaviti raditi - poručio je u objavi na X-u. Časopis je tokom vikenda >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << obavestio javnost da je Musk koristio LSD, kokain, ecstasy i psihodelične gljive, pozvavši se na ljude koji su navodno svedočili njegovoj konzumaciji droga. 

Ilegalna upotreba droge predstavljala bi kršenje saveznih politika i mogla bi ugroziti milijarde dolara teške ugovore SpaceX-a s vladom. Musk bi ilegalnom konzumacijom droga također prekršio politiku kompanije u SpaceX-u i Tesli. Musk je u objavi na svojoj društvenoj mreži istakao kako nije bio pozitivan na droge u tri godine nasumičnog testiranja.

Objasnio je kako se testiranjima podvrgnuo na zahtev NASA-e nakon što je pušio marihuanu u emisiji komičara Joea Rogana 2018.

- Nisu pronađeni tragovi bilo kakve droge ili alkohola - naveo je. Korporativni izvođači moraju slediti standardne NASA-ine smernice za testiranja na droge kojima se obično proverava prisutnost marihuane i kokaina.

Nakon što je Musk pušio u Roganovoj emisiji, NASA je zahtevala pisanu garanciju da SpaceX poštuje savezni zakon o radnom mestu bez droga. Izvođači takođe mogu izgubiti sigurnosne dozvole zbog zlouporabe droga, definisane kao upotreba ilegalnih droga ili lekova na recept "na način koji odstupa od odobrenih medicinskih smernica".

U svojoj ulozi izvršnog direktora i osnivača SpaceX-a, Musk ima sigurnosnu dozvolu koja mu daje pristup poverljivim podacima. "Kad bi lijekovi stvarno pomogli poboljšati moju neto produktivnost tijekom vremena, definitivno bih ih uzeo", naglasio je Musk u jednoj od objava.

Srbija Danas/Index.hr

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.