Izvor: Nezavisne Novine, 07.Avg.2016, 20:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri generacije žive u jednoj prostoriji

BUŽIM - Nevjenčani supružnici Samir Topalović i Bejza Golubić, skupa s troje maloljetne djece, u krajnjem siromaštvu žive u prizemlju nedovršene kuće u bužimskom naselju Vrhovska, lišeni najosnovnijih egzistencijalnih potreba.

Skupa s njima žive Samirovi otac i majka, a niko od ukućana nema redovne izvore primanja. Topalović kaže kako su ranije živjeli u staroj kući kojoj je svakog časa prijetilo urušavanje, te da su se potom preselili u kuću koju je započeo >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << praviti prije više godina. Međutim, zbog nedostatka novca objekat je nedovršen, a svi članovi porodice borave u nekoliko metara kvadratnog prostora.

"Najveći problem nam je voda, jer je ovaj dio naselja bez vodovodne mreže. To nam onemogućava da zasadimo veće zemljišne površine i pokušamo barem živjeti od poljoprivrede", kaže Topalović.

Dodaje da koliko-toliko sredstava za život zarađuje nadničarenjem, pri čemu obavlja sve fizičke poslove.

Supružnici ističu kako je najteže zimi, jer tada posla gotovo i nema, a u nedovršenom objektu je vrlo teško boraviti. Svi članovi porodice borave u istoj prostoriji, u kojoj spavaju, kuhaju i obavljaju druge kućne poslove, ali supružnici s ponosom ističu kako su ponosni na sina i kćerku koji su odlični učenici.

Kažu kako bi im svaka vrsta pomoći puno značila, ali bi najviše voljeli kad bi dobili građevinski materijal za završetak kuće, koja, zbog nedovršenosti, vremenskih prilika i zuba vremena sve više propada. Svi koji žele pomoći ovoj porodici više informacija mogu dobiti na telefon 060-354-1701.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.