Tri generacije pola veka čekaju na odštetu za oduzeto imanje u Sokobanji

Izvor: Blic, 02.Jan.2014, 22:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri generacije pola veka čekaju na odštetu za oduzeto imanje u Sokobanji

Tri generacije porodice Golubović iz Sokobanje više od pola veka bore se kako bi im bila isplaćena odšteta, nakon što im je 1962. godine oduzeto imanje, piše B92.

Sudski spor za naknadu štete protiv tadašnje SFRJ započeo je pokojni deda Zorana Golubovića 1962, zatim njegov otac, a danas i sam Zoran, 53 godine kasnije, vodi maratonsku parnicu na sudu oko bespravnog oduzimanja zemljišta u Sokobanji.

-Za tih pet decenija ne mogu se pobrojati tužbe i podnesci, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koje su pravni zastupnici porodice Golubović podnosili, a koji su prihvatani ili odbacivani kao i mnogobrojne presude koje su donošene ili obarane u zavisnosti od nadležnosti sudova – kaže Zoran Golubović.

Advokat porodice Golubović Petar Zdravković kaže da u svojoj 35-godišnjoj praksi nikada nije čuo da sudski spor može da traje pet decenija.

Kako navodi B92, odlukom apelacionog suda iz 2012. godine naloženo je osnovnom sudu u Sokobanji da se odredi veštak, kako bi se procenila vrednost i potom i utvrdila visina naknade koja bi bila isplaćena Golubovićima.

U osnovnom sudu u Sokobanji nisu želeli da komentarišu kako je moguće i zbog čega postupak za naknadu štete traje čitave 53 godine, preneo je B92.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.