Izvor: Nezavisne Novine, 01.Dec.2016, 19:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri direktora prijavljena zbog šljunka i pijeska

DOBOJ, ŠAMAC - Pripadnici CJB Doboj podnijeli su izvještaje protiv direktora dobojskog preduzeća "Josipović", te šamačkih firmi ST-COP i "Ilidža-Compani", a kojim ih terete da su eksploatacijom šljunka i pijeska oštetili budžet RS u ukupnom iznosu od oko 76.800 maraka.

U pitanju su dobojski biznismen Ilija Josipović Beli, te Šamčani Dragoljub Stefanović i Jovanka Ilinčić, a koji su prijavljeni Okružnom javnom tužilaštvu Doboj.

Stefanovića policija >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << sumnjiči da je kao direktor preduzeća ST-COP Šamac, tokom 2013. i 2015, eksploatisao prirodni šljunak i pijesak iz vodotoka rijeke Bosne kod Šamca, te da je prodao 85.989 kubnih metra, a u izvještaju "Vodama Srpske" prijavio količinu od 35.921 kubika.

Sumnja se da je na taj način oštetio budžet RS za 17.984 KM.

Policija Iličićevu sumnjiči da je kao direktor firme "Ilidža-Compani", u februaru 2016. godine, i to bez pribavljene vodne saglasnosti i ugovora sa "Vodama Srpske", eksploatisala šljunak i pijesak i prodala ih firmi ST-COP.

Policija je tereti da, samim tim, nije platila vodnu naknadu, odnosno da je budžet RS oštetila za 12.853,50 KM.

Josipović je osumnjičen da je kao direktor u firmi "Josipović", od maja 2014. do kraja juna ove godine, eksploatisao prirodni šljunak i pijesak, te ih prodao u količini od 43.732 kubika, a prijavio je samo 13.087,50 kubnih metra. Policija ga tereti da je time budžet RS oštetio za 45.966 KM.

Policija Josipovića takođe sumnjiči i da je 2014. godine, bez odgovarajuće dozvole, eksploatisao tehnički građevinski kamen na ležištu Osojnica, područje Doboja, zbog čega je inspekcija 25. febrara te godine naredila obustavu daljeg izvođenja radova.

"Prijavljeni je skinuo znak o zabrani rada i obavještenje kojim je navedeno da skidanje i povreda službenog znaka predstavlja krivično djelo i radnicima preduzeća 'Josipović' dao nalog za dalje izvođenje radova koji su, i pored zabrane, vršeni do 3. septembra 2015. godine", kažu u policiji.

Sa Josipovićem i Ilinčićevom nismo uspjeli stupiti u kontakt, a Stefanović kaže da su tvrdnje iz policije neutemeljene, što je, kaže, predočio policiji, ali je prijava protiv njega već bila otišla prema tužilaštvu.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.