Tri dana pakla, svežije od utorka, pljuskovi u četvrtak

Izvor: B92, 03.Avg.2017, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri dana "pakla", svežije od utorka, pljuskovi u četvrtak

Beograd -- Izbegavati direktno izlaganje suncu prva je preporuka za građane Srbije. Ovog vikenda očekuju se temperature i iznad 40 stepeni.

Meteorolog Nedeljko Todorović navodi da na ovako visokim temperaturama ljudi treba da izbegavaju izlaganje suncu koje ih može dovesti do nesvestice, slabosti i sunčanice.

Takođe, apeluje na one koji se nalaze u prirodi na pažljivost jer svaka varnica može da izazove velike šumske požare.

Todorović navodi da se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u naredna tri dana očekuje vrhunac letnjih vrućina.

“Tri dana i maksimalne vrućine od 38 do 40 stepeni, a u Južnom Pomoravlju očekuje se i do 41. Prvi stepen osveženja može se očekivati u noći između ponedeljka i utorka. U Vojvodini bi temperature bile niže za oko devet stepeni, dok bi na jugu Srbije one bile niže za oko dva ili tri stepena“, kaže Todorović za B92.

Dodaje da se sledeći korak pada temperature očekuje u četvrtak, kada su i veći izgledi da će doći do pljuskova i grmljavine.

Naglašava da se toplo vreme očekuje do kraja avgusta, ali ne sa ovoliko visokim temperaturama.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.