Tri ambasadora Crne Gore platila kaznu spaliteljice hrama SPC, ukor premijera

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Nov.2019, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri ambasadora Crne Gore platila kaznu "spaliteljice hrama" SPC, ukor premijera

Premijer Crne Gore Duško Marković ocenio je neprimerenom reakciju trojice ambasadora koji su odlučili da plate kaznu od 600 evra, izrečenu suspendovanoj službenici Ministarstva spoljnih poslova Mirni Nikčević.

"Pojedinci bi trebalo da služe sistemu, a ne da institucije budu platforma za bilo kakve lične stavove i ispoljavanja", ocenio je Marković.

Ambasadori Crne Gore Miodrag Vlahović, Nebojša Kaluđerović i Željko Perović platili su kaznu od 600 evra, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i saopštili da je lako kazniti Mirnu Nikčević, ali da je "teško trpjeti i ćutati na nepoštovanje i ugrožavanje Crne Gore i zatiranje svega crnogorskog".

Marković je, komentarišući takvu odluku, rekao da je ona neprimerena.

"Ne komentarišem njihovu ličnu spremnost da učestvuju u plaćanju troška za prekršajni nalog u slučaju osude njihove bivše koleginice. Njihova reakcija je neprimerena, tu reakciju ocenio je i ministar spoljnih poslova. Videćemo u narednim danima kako da ojačamo sistem, da naučimo sve da rade svoj posao, da se ne plekaju u tuđi posao", rekao je Marković, posle postavljanja kamena temeljca za novi hipermarket Voli u Danilovgradu.

On je poručio da bi pojedinci trebalo da služe sistemu, a ne da institucije budu platforma za bilo kakve lične stavove i ispoljavanja.

Na pitanje da li će biti sankcija u slučaju trojice ambasadora, Marković je rekao: "Nije sve u sankcijama i kažnjavanju, ako se pogreši, trebalo bi na to ukazati. Malo nas ima, treba da se čuvamo. Ko pogreši, da mu se na to ukaže".

Podsećamo, prvoj savetnici u ambasadi Crne Gore u Ankari Mirni Nikčević je skraćen mandat i ona je suspendovana zbog stavova i komentara na ličnom profilu na društvenoj mreži Fejsbuk , nakon što je vređala vernike koji su se na Trojčindanski dan okupili ispred Sabornog hrama Hristovog vaskrsenja u Hramu u Podgorici.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kaznu zbog govora mržnje platili ambasadori Crne Gore

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Nov.2019

Vlasti reagovale tri dana nakon što stu tojica crnogorskih ambasadora platili kaznu od 600 eura suspendovanoj službenici MVP-a Mirni Nikčević izrečenu od strane Suda za prekršaje zbog govora mržnje.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.