Trgovištu tri miliona dinara pomoći od zaplenjene imovine

Izvor: Vesti-online.com, 24.Maj.2010, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trgovištu tri miliona dinara pomoći od zaplenjene imovine

Državni sekretar Ministarstva pravde Slobodan Homen sutra će predati opštini Trgovište pomoć od tri miliona dinara prihodovanih zaplenom imovine stečene krivičnim delom, radi sanacije štete koja je nastala nedavnim polavama u tom području.

On je izjavio da je u ovom trenutku u budžetu Srbije oko osam miliona dinara prikupljenih zaplenom imovine za koju se sumnja da je stečena krivičnim delom i podsetio da je osnovna ideja Zakona o oduzimanju imovine da se novac oduzet >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << od kriminalaca koristi u najcelishodnije svrhe - a to je, kako je naveo, pomoć najugroženijim delovima stanovništva.

Državni sekretar je dodao da je planirano da Crveni krst na svaka tri meseca dobija tri miliona i 600.000 dinara za pomoć narodnim kuhinjama, dok će ostatak prihoda od zaplenjene imovine biti korišćen za urgentne slučajeve kao što je sada u pitanju opština Trgovište.

U poplavama koje su 15. maja u večernjim satima pogodile Trgovište život su izgubile dve osobe, oštećeno je oko 300 kuća.

Tri pritoke Tripušnica, Lesničarka i Kozjedolska reka, koje se u Trgovištu ulivaju u Pčinju, poplavile su sve okolne bašte, a prema nezavničnim procenama šteta iznosi oko dva miliona evra.

Na apel lokalne uprave dosad je prikupljeno 27 miliona dinara novčane pomoći i oko 15 miliona dinara u hrani, odeći, beloj tehnici, nameštaju, sredstvima za higijenu i građevinskom materijalu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Trgovištu pomoć iz budžeta i od privrednika

Izvor: Mondo, 24.Maj.2010

Državni sekretar Ministarstva pravde Slobodan Homen sutra će predati opštini Trgovište, pogođenoj poplavama, pomoć od tri miliona dinara prihodovanih zaplenom imovine stečene krivičnim delom.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.