Trgovinski sud u Pančevu dobija program AVP

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Sep.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trgovinski sud u Pančevu dobija program AVP

PANČEVO - Novi program za automatsko vođenje predmeta (AVP), vredan 13.7 miliona dolara, sutra će biti pušten u rad u Trgovinskom sudu u Pančevu, najavila je američka Agencija za međunarodni razvoj (USAID).

Sistem AVP razvijen je u okviru Projekta reforme sudske uprave trgovinskih sudova Srbije (ČASA), koji finansira američki narod preko USAID-a.

Taj sistem oslobodiće sudije i zaposlene u sudu zastarelih, glomaznih upisnika i papirologije i omogućiti im putem >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << interneta direktan pristup svim neophodnim podacima, kako bi pratili status predmeta, otklonili odlaganja u njihovom rešavanju, povećali transparentnost rada suda i u značajnoj meri sprečili mogućnost nesavesnog ponašanja ili korupcije u vođenju predmeta.

Svečanom puštanju u rad AVP sistema u Pančevu prisustvovaće predstavnik USAID-a Maja Piščević, pomoćnik ministra pravde u Dejan Pašić, predsednik Višeg trgovinskog suda Radomir Lazarević i druge zvanice.

AVP sistem je već instaliran u trgovinskim sudovima u Novom Sadu, Beogradu, Sremskoj Mitrovici, Leskovcu, Zaječaru, Valjevu i Užicu, a poslužiće kao model koji se može primeniti u svim sudovima u Srbiji.

U saopštenju USAID-a navedeno je da uspešan početak rada tog Programa ukazuje na spremnost obe zemlje da se nastavi sa programima koji unapređuju poslovnu klimu u Srbiji, da rade na borbi protiv korupcije, unapređuju dostupnost informacijama o radu trgovinskih sudova, jačaju i modernizuju rad sudske uprave trgovinskih sudova i pospešuju ekonomski razvoj za dobrobit svih ljudi u Srbiji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.