Trgovina i telekomunikacije prioritetne oblasti u saradnji Srbije i Češke

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Dec.2020, 17:50

Trgovina i telekomunikacije prioritetne oblasti u saradnji Srbije i Češke

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić i ambasador Republike Češke u Srbiji, Tomaš Kuhta, saglasili su se na današnjem sastanku da su trgovina i telekomunikacije prioritetne oblasti saradnje dve zemlje i da je potrebno nastaviti rad Mešovitog komiteta.

Ambasador Kuhta izrazio je zadovoljstvo poslovanjem čeških kompanija u Srbiji, najavivši da i druga češka preduzeća planiraju investicije u Srbiju.

On je izdvojio projekat „Avala film“ >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ističući njegov značaj za srpsku filmsku industriju i najavio izgradnju obrazovne filmske institucije u okviru projekta, kao i veliki studio za snimanje filmova.

Ambasador je istakao i značajnu priliku za uvoz srpskih proizvoda iz oblasti hemijske proizvodnje, proizvodnje guma i poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda.

Ministarka Matić je ovom prilikom istakla da je od posebnog značaja saradnja sa PPF grupom, podsetivši da ministarstvo raspisuje pozive operatorima za zajedničku izgradnju širokopojasne mreže u ruralnim područjima.

Učesnici sastanka zaključili su da je rast trgovinske razmene dobar pokazatelj ekonomske saradnje dve zemlje i izrazili očekivanje za dalji razvoj saradnje posebno sa očekivanom ekonomskom stabilizacijom naredne godin

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.