Trgovanje akcijama usahnulo, indeksi u plusu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jul.2020, 18:15

Trgovanje akcijama usahnulo, indeksi u plusu

Aktivnost na domaćem tržištu akcija je usahnula, dok su reperni indeksi Beogradske berze zabeležili danas priličan rast.

Indeks BELEX15 je skočio za preko 1,5 odsto, na 654,10 poena, a BELEXlajn je ojačao za 0,6 procenata, na 1.475,29 poena.

Jedina akcija koja je ostvarila sedmocifreni promet, u iznosu od 1,4 miliona dinara, bila je Naftna industrija Srbije, uz rast cene od oko 0,4 posto na 543 dinara.

Proizvođač i distributer tehničkih gasova Messer >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Tehnogas je istrgovan za više od 0,6 miliona dinara po nepromenjenoj ceni od 13.000 dinara, dok je obična akcija Komercijalne banke registrovala dobitak za četvrtinu procenta, na 2.155 dinara, uz realizaciju od nepunih 0,3 miliona dinara.

Fintel energija je predvodila gubitnike dana s padom od 2,5 odsto, na 614 dinara, a isprometovana je za četvrt miliona dinara, dok je Metalac iz Gornjeg Milanovca zabeležio neznatnu negativnu korekciju cene, na 1.899 dinara, uz promet od 0,2 miliona dinara.

Na čelu liste dobitnika bio je Aerodrom “Nikola Tesla”, čija je akcija uzletela za skoro 7,6 procenata, na 910 dinara, uz simbolično trgovanje.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 11,29 posto, u kupovini 22,58 procenata a u prodaji nisu učestvovali.

Na Berzi danas nije trgovano državnim dužničkim hartijama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Beogradska berza: Trgovanje akcijama usahnulo, indeksi u plusu

Izvor: Blic, 14.Jul.2020

Aktivnost na domaćem tržištu akcija je usahnula, dok su reperni indeksi Beogradske berze zabeležili danas priličan rast.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.