Trg Elvisa Prislija u Budimpešti

Izvor: Blic, 02.Mar.2011, 22:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trg Elvisa Prislija u Budimpešti

Vlasti u Budimpešti organizovale su anketu na Internetu kako bi od svojih sugrađana saznale koja će od 12 lokacija u gradu poneti ime američkog pevača Elvisa Prislija, izjavio je Ištvan Tarlos, gradonačelnik mađarske prestonice.

Tarlos je novinarima rekao da je "Kralj" čvrsto podržao mađarsku antisovjetsku revoluciju 1956. godine i da je u jednoj TV emisiji pozvao Amerikance da prikupe pomoć za Mađarsku.

Stanovnici Budimpešte imaju rok do 15. marta da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << izjasne u prilog jednog od trgova koji su im ponuđeni.

Gradski zvaničnici planiraju i da legendarnog rokera posthumno proglase počasnim građaninom Budimpešte u znak zahvalnosti za njegovo zalaganje u korist mađarske revolucije.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.