Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Jun.2016, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trešnje za detoksikaciju

Sočne, slatke, bogate vitaminima C, A i E, ružičaste i žute trešnje, prijaju oku i stomaku, a zbog izuzetne hranljive vrednosti ih nutricionisti preporučuju u neograničenim količinama, jer čiste organizam od toksina, a ne iritiraju želudac.

Savršen su izvor minerala bora, koji u kombinaciji sa kalcijumom i magnezijumom čuva zdravlje kostiju i njihovu gustinu. Dokazano je da ovo ukusno voće blagotvorno deluje na nervni sistem, a jedno američko istraživanje pokazalo >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je da njihov miris poboljšava koncentraciju i produktivnost na poslu za 15 odsto.

Zahvaljujući bogatom sadržaju melatonina, trešnje se preporučuju i kao hrana za dobar san. Osim toga, čuvaju organizam od infekcija, a kao prava riznica antioksidanasa usporavaju dejstvo slobodnih radikala, uzročnika starenja.

Nikako ih, međutim, ne treba jesti pre ručka jer mogu da uspore izlučivanje želudačnih sokova koji stimulišu metabolizam, što posebno može da oteža varenje mesa. Važno je napomenuti da nakon konzumiranja trešanja ne treba piti vodu, a pogotovo ne pivo ili druga alkoholna pića.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.