Izvor: Nezavisne Novine, 05.Feb.2017, 20:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Trese.Lupa.Udara" održao rokenrol predavanje

BANJALUKA - Vođa legendarne rok grupe "Disciplin A Kitschme" i autor muzike za kultni film "Kako je propao rokenrol", Dušan Kojić Koja, sa svojim novoosnovanim bendom "Trese.Lupa.Udara" u subotu uveče u Klubu studenata Banjaluka KSB, okupljenim studentima i ljubiteljima čvrstog zvuka održao je svojevrsno rokenrol predavanje.

Umjesto bas dionicama, kako je publika navikla od njega, Koja je lekcije iz najpopularnijeg muzičkog pravca dvadesetog vijeka ovaj put dijelio gitarskim >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << rifovima. Bas gitara bila je prepuštena Švabi iz "Električnog orgazma", koji je izvanrednu ritam sekciju činio sa Vulom, Kojinim kolegom iz matičnog benda i bivšim bubnjarem "Popečitelja". Sjajnoj atmosferi u publici su doprinijele, a rok veteranima sa mladalačkom energijom na sceni su pomogle Manja i Đurđica, koje su pjevale prateće vokale, a koje inače nastupaju sa bendovima "Disciplin A Kitschme" i "The Restless".

Kako je i najavljeno, u KSBu su se spojili esencijalni rokenrol ugođaj, bučne pank i R&B gitare, tvrdi fanki rok ritam, kao i višeglasno, horsko pjevanje publike. Pored stranih rok numera, bend je svirao pjesme iz omnibus filma "Kako je propao rokenrol", a numere kao što su "Crveno" i "Kako trese, lupa, udara", odsvirane su više puta.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.