Trenutak istorije: Kim odgovorio na pitanje novinara VIDEO

Izvor: B92, 28.Feb.2019, 09:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trenutak istorije: Kim odgovorio na pitanje novinara VIDEO

Hanoj -- Severnokorejski lider Kim Džong Un iznenadio predstavnike medija u Hanoju kada je, kako navodi AP skoro sigurno prvi put odgovorio na pitanje stranog novinara.

Na pitanje novinara "Vašingtona posta" Dejvida Nakamure da li je siguran da može da postigne sporazum sa Trampom, Kim je odgovorio: "Još je rano da se odgovori na to. Neću da prognoziram, ali instinktivno osećam da će rezultat biti dobar".

Agencija AP je to što je Kim odgovorio novinaru nazvala >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "delićem istorije" sa samita sa Trampom, a "Politko" "iznenađujućim i moguće momentom bez presedana".

Ministarstvo za ujedinjenje Južne Koreje, koje se bavi severnokorejskim pitanjima, nije moglo da potvrdi da li je ovo bio prvi put da je Kim odgovorio na pitanje stranog novinara.

Novinari, međutim, nisu bili u mogućnosti da postavljaju pitanja Kimu tokom njegova tri samita sa južnokorejskim predsednikom Munom Džae-inom i četiri sastanka sa kineskim predsednikom Si Đinpingom, napominje američka agencija.

Kim je takođe ignorisao pitanja koja su mu postavljali novinari tokom njegovog prvog samita sa Trampom u junu prošle godine u Singapuru.

Nakamura je na Tviteru objavio da je Kim na njegovo pitanje odgovorio da je "još rano, ali da može reći da nije pesimista".

Novinari su potom bili u prilici da prisustvuju početku razgovora poslednjeg dana samita u Hanoju, a Kim je odgovorio na još nekoliko pitanja novinara, uključujući AP, Rojters i Blumberg.

Kim je rekao da smatra dobrom idejom da se otvori američka kancelarija za vezu u Pjongjangu i istakao da ne bi došao u Hanoj da nije voljan da razgovara o denuklearizaciji.

Tramp i Kim su, drugog dana samita u Hanoju, nastavili razgovore pošto su obe strane izrazile nadu da će doći do napretka u denuklearizaciji Korejskog poluostrva. Oni su juče na prvoj rundi razgovora i na večeri gde su obojica delovali optimistično. Tramp je rekao da je zadovoljan tempom pregovora uprkos nekim kritikama da oni ne teku dovoljno brzo.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.