Izvor: Nezavisne Novine, 30.Nov.2016, 23:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trening koji ubrzava rast mišića ramena i do nekoliko puta

Ovaj trening obuhvata 2 superseta i jednu izolacionu vježbu koji će vam izvući poslednji atom snage i maksimalno podstaći mišićni rast.

Ovaj trening je namijenjen posebnoj grupi mišića, koji se bazira na 2 superseta i jednom izolacionom vježbom za kraj, a čiji je cilj izvući posljednji atom snage i time postaći makismalni mišićni rast.

PRVI SUPERSET

Vježba 1: ARNOLDOV POTISAK

4 serije, 10 ponavljanja

Počinjemo od >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Arnold potiska - poznato ime čija će vježba ostaviti i te kako traga na vašim ramenima.

Rotacije vršite u toku podizanja i spuštanja bučica, izdah je kod podizanja opretećenja. Najbolje je da vježbu odradite u sedećem položaju sa blagim nagibom klupice u odnosu na 90.



Vježba 2: LATERALNO LETENJE

4 serije, 10 ponavljanja

Vježba koju spajamo sa Arnold potiskom jeste lateralno letenje, izolaciona vježba koja aktivira prednju i lateralnu stranu mišića ramena.

Zamislite da u rukama držite otvorene flaše koje hoćete da prospete podizanjem laktova iznad nivoa šaka, to vam je najslikovitiji opis lateralnog letenja.



DRUGI SUPERSET

Vježba 3: POTISAK BUČICE

4 serije, 10 ponavljanja

Potisak bučice još jedna osnovna vježba za jačanje ramenog pojasa. Na ovoj vježbi uvijek forsirajte maksimalno opterećenje i ukoliko treba nađite nekoga za asistenciju. Vodite računa da leđa uvijek budu priljubljena uz klupicu.



Vježba 4: PREDNJE LETENJE

4 serije, 10 ponavljanaj

Prednje letenje - jednostavna ali veoma bitna vježba za jačanje prednjeg dijela mišića ramena, prave ili blago savijene ruke podižete malo iznad paralele sa podom.



Vježba 5: KOMBINOVANI POTISAK

4 serije, 10 ponavljanja

Kombinovani potisak je kako sam naziv kaže kombinacija nekoliko vježbi.

Vodite računa da svaki dio odradite u potpunosti ispravno, jer ćete samo tako kompletno iskoristiti benefite ove vježbe.



Savjet je da pauza između vježbi bude minimalna, dok između serija praviti pauzu oko 90 sekundi.

(Menshealth.rs)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.