Trendi boje jeseni na noktima

Izvor: IstocnoSarajevo.net, 29.Okt.2010, 15:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trendi boje jeseni na noktima

 

Znate li kako izgleda paradoksalno dobar lak, koji su novi način kreiranja 'francuskog manikira' i u kojim će sve nijansama svetlucati nokti? Nakon letnog kaleidoskopa gotovo fluorescentnih lakova umetnički direktori kozmetičkih brendova uveli su nas u jesen nešto prigušenijim nijansama, ali ništa manje živahnim i zahvalim za usklađivanje sa odevnim i make-up kombinacijama.
Chanelov Peter Philips 'smućkao' je upečatljivu nijansu koja balansira između tamnoljubičaste >> Pročitaj celu vest na sajtu IstocnoSarajevo.net << i tamnoplave pa se na prvi pogled čini gotovo crnom zbog čega ju je prozvao 'Paradoxal'. Odmah je izazvao oduševljenje beauty zavisnica koje se već drugu godinu spremno prepuštaju njegovom ingenioznom odabiru boja.
U sličnom kolorističkom tonu razmišljali su njegovi kolege iz Nemačke kreiravši za Alessandro inspirativnu jesenju kolekciju metaliziranih i matiranih lakova u čak 10 nijansi koju su prozvali 'Dark Secret'.
Da trend 'francuskog manikira' ni izdaleka nije na zalasku, iz sezone u sezonu potvrđuju velika dizajnerska imena koja eksperimentišu njenim ekspresivnim mogućnostima.
Prošlih sezona John Galliano je na Diorovim kolekcijama promovisao tzv. 'obrnuti French'. Nokti modela bili su dvobojni, baš kako to nalažu pravila francuskog manikira, ali za razliku od klasičnog 'Frencha', kod njih su mlečnobelim lakom bili naglašeni polumeseci uz koren nokta, a ne vrhovi, koji su kod Diora znali biti napadno 'zašiljeni'.
Ove sezone YSL je otišao korak dalje u svojoj reinterpretaciji lansiravši po dve nijanse lakova za svoje 'couture lookove'. Iza YSL-ove stoji ista ideja o rasporedu nijansi kao i kod klasične, s tim da je YSL u svoju paletu Frencha uveo neočekivane kolorističke kombinacije, poput matirano ljubičaste i metalizirano zlatne, a navedena manucure couture nosi naziv 'Duo Belle de Nuit'.
 
Izvor:Vesti online

Nastavak na IstocnoSarajevo.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta IstocnoSarajevo.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta IstocnoSarajevo.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.