Trećina žena u svetu žrtve fizičkog ili seksualnog nasilja

Izvor: B92, 10.Mar.2021, 00:27

Trećina žena u svetu žrtve fizičkog ili seksualnog nasilja

Prema najnovijim podacima Svetske zdravstvene organizacije nasilje nad ženama je i dalje poražavajuće i počinje u mlađem starosnom dobu.

Oko 736 miliona žena, odnosno trećina žena na svetu starijih od 15 godina, je bila predmet fizičkog ili seksualnog zlostavljanja u nekom trenutku u svom životu, preneo je večeras sajt Ujedinjenih nacija.

"Nasilje nad ženama izaziva štetu milionima pripadnica nežnijeg pola i njihovim porodicama, a sve je pogoršano pandemijom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kovida. Za razliku od kovida, žene ne mogu da zaustave nasilje vakcinom", rekao je šef SZO Tedros Gebrejesus.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zastrašujući podaci SZO: Čak TREĆINA ŽENA u svetu su žrtve fizičkog ili seksualnog nasilja

Izvor: Blic, 10.Mar.2021

Prema najnovijim podacima Svetske zdravstvene organizacije (SZO) nasilje nad ženama je i dalje poražavajuće i počinje u mlađem starosnom dobu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.