Trećina Rusa za diplomatske odnose sa Atlantidom

Izvor: Blic, 01.Apr.2009, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trećina Rusa za diplomatske odnose sa Atlantidom

Već drugu godinu zaredom, sociolozi Ruskog centra za izučavanje javnog mnjenja (VCIOM) prave povodom 1. aprila šaljivu anketu sa stanovnicima Rusije, zadajući im na ozbiljan način pitanja o Atlantidi.



Ove godine, jedno od pitanja bilo je da li je potrebno uspostaviti odnose sa legendarnim ostrvom drevne civilizacije, protiv čega ništa nije imalo protiv 30 odsto ispitanika, prenela je agencija RIA Novosti.

Prošle godine VCIOM je saopštavao anketiranima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da su u martu 2008. godine ruski naučnici otkrili na dnu Atlantskog okeana Atlantidu i stupili u kontakt sa njenim žiteljima koji žive pod vodom.

"Da li smatrate da sa njima treba voditi direktne pregovore, ili treba uključiti i SAD i druge zemlje Zapada", pitali su tada anketari Centra, prenela je direktorka za komunikacije VCIOM Olga Kamenčuk.

Pri istraživanju dalje sudbine "pregovora", u istraživanju sprovedenom od 28. februara do 28. marta, 33 odsto anketiranih ne podržava uspostavljanje diplomatskih odnosa. U anketi je, takođe, izneta tvrdnja da se između Rusije i Atlantide pojavio teritorijalni spor, a svaki deseti stanovnik (11 odsto) je rekao da bi trebalo da se Moskva obrati Međunarodnom sudu UN radi razrešenja spora.

Međutim, 18 odsto Rusa smatra da u uslovima krize to nije prvorazredan problem za zemlju i da ne treba preduzimati ništa. S druge strane, 52 odsto anketiranih smatra da je Rusija obavezna da štiti ruskojezičnog stanovništva na teritoriji Atlantide.

U anketi je učestvovalo 1.600 osoba iz 140 naselja u 42 ruska regiona.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.