Treća Srbija: Šansa je u IT sektoru

Izvor: RTS, 19.Feb.2014, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Treća Srbija: Šansa je u IT sektoru

Neophodna su ulaganja iz inostranstva, ali je neophodno i pokrenuti domaću pamet i povezati je sa domaćim preduzetništvom i domaćom radnom snagom", saopštila je Treća Srbija.

Politička organizacija Treća Srbija saopštila je da je neophodno pokrenuti i sistemski podržati prosperitetne grane srpske privrede i domaće proizvodnje i da je šansa u IT sektoru, "koji je sistemski zanemaren i funcioniše bez strateške podrške".

"Srpski političari godinama unazad >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pričaju isključivo o stranim investicijama kao jedinoj šansi da se pokrene Srbija. Neophodna su ulaganja iz inostranstva, ali je neophodno pokrenuti domaću pamet i povezati je sa domaćim preduzetništvom i domaćom radnom snagom", rekao je član Predsedništva Treće Srbije Branimir Jovanović.

Potrebno je raditi na izgradnji IT tehnoloških parkova i njihovom povezivanju sa biznis inkubatorima i Univerzitetom, kako bi bili potpuno iskorišćeni, ali i unaprađeni postojeći kapaciteti u ovoj oblasti, navodi se u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Treća Srbija: Šansa je u IT sektoru

Izvor: Mondo, 19.Feb.2014

Politička organizacija Treća Srbija saopštila je danas da je neophodno pokrenuti i sistemski podržati prosperitetne..

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.