Treća Srbija: Lisje plaća 12 miliona dinara penala

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Feb.2013, 20:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Treća Srbija: Lisje plaća 12 miliona dinara "penala"

NOVI SAD -

Javno komunalno preduzeće "Lisje" iz Novog Sada državi mora da plati 12 miliona dinara na ime "penala i kamata", jer nije imalo dovoljan broj zaposlenih osoba sa invaliditetom, rečeno je danas na konferenciji za novinare političke organizacije Treća Srbija koja učestvuje u gradskoj vlasti u Novom Sadu.

Portparol Treće Srbije Sava Stambolić je pojasnio da je zakonska obaveza svih preduzeća da na svakih 50 zaposlenih ima zaposlenu jednu osobu sa invaliditetom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
"Bivši direktor JKP "Lisje" Srboljub Bubnjević, koga je na to mesto imenovala Demokratska stranka, ignorisao je tu obavezu pa je preduzeće kažnjeno, a kako kazna nije isplaćena, došlo je do gomilanja "penala i kamata", rekao je Stambolić, ističući da među zaposlenima u tom preduzeću ima osoba sa invaliditetom samo ih treba pravilno evidentirati.

Stambolić je kazao da je diskriminacija osoba sa invaliditetom "skandal prvog reda", koji je bacio ljagu na "Lisje".

Portparol Treće Srbije ističe da u "Lisju" postoji i problem nedostatka grobnih mesta, a kao krivca za to naznačio je, takođe, bivšeg direktora.

"U prethodne četiri godine ništa nije urađeno na izgradnji devetog grobnog polja na novosadskom Novom groblju, pa se počeo pojavljivati problem nedostatka grobnih mesta", istakao je Stambolić,naglasivši da je novi direktor "Lisja" Stojan Ivanišević inicirao rešavanje tog problema i da će već od marta početi izgradnja devetog grobnog polja.

Treća Srbija, kako je rečeno, novinarima povodom pomenutih problema u "Lisju" koje se bavi pružanjem pogrebnih usluga i održavanjem grobalja u Novom Sadu oglasila se zbog toga što je aktuelni direktor tog preduzeća Stojan Ivanišević na to mesto imenovan na zahtev te političke organizacije.

"Ivanišević je vanstranačka ličnost, ali je prihvatio našu molbu da rukovodi tim javnim preduzećem", kazao je Stambolić.

Politički pokret Treća Srbija je nastao od odborničke grupe u skupštini grada Novog Sada "Novi Sad odmah", koju su formirali bivši članovi pokreta "Dveri" i političke organizacije "Nijedan od ponuđenih odgovora - NOPO", koji su izbačeni iz pomenutih političkih organizacija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Novom Sadu više od 1,5 miliona evra od IPA projekata

Izvor: Novine novosadske, 14.Feb.2013

Novi Sad je kao lokalna samouprava ostvario odlične rezultate na Konkursu za dodelu bespovratnih sredstava iz IPA fonda, Programa prekogranične saradnje Srbija – Hrvatska i Srbija – Mađarska i u tom smislu je lider u Srbiji, izjavio je danas gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, istakavši...

Nastavak na Novine novosadske...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.