Trebinje: U četvrtak počinje skup Teologija u javnoj sferi

Izvor: Blic, 02.Feb.2016, 18:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trebinje: U četvrtak počinje skup "Teologija u javnoj sferi"

Teolozi i naučnici, ličnosti iz javnog života i ove godine će se okupiti na skupu „Teologija u javnoj sferi“, koji po treći put u Trebinju organizuje Eparhija zahumsko-hercegovačka i primorska.

Skup, koji sada već prerasta u tradicionalni, poseban je zbog tema kojima se bavi i činjenicom da istrajava u težnji ka sagledavanju odnosa - unutar samog bogoslovlja i života crkve, ali i teologije i crkve u javnom životu. Značajan broj eminentnih stručnjaka sagledavaće >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << odnos crkve i teologije sa drugim naukama, ali i interesovanjima savremenog čoveka i aktuelnim pitanjima iz njegovog života.

Tako će među temama biti izbeglička kriza, učešće crkve u radu sa zatvorenim licima, odnos morala i ekonomije, relacija između teorije evolucije i teologije stvaranja.

Među učesnicima u jednoj od šest sesija ovog skupa su i arhiepiskop ohridski dr Jovan Vraniškovski, muftija mostarski Salem efendija Dedović, akademik prof. dr Vladimir Premec, prof. dr Danica Popović, prof. dr Mile Lasić, prof. dr Oliver Tomić, episkop zapadno-američki dr Maksim Vasiljević, prof. dr Aleksej Tarasjev, episkop zahumsko-hercegovački i primorski dr Grigorije Durić.

Svečano otvaranje skupa je u četvrtak, 4. februara, od 10 časova u Kulturnom centru Trebinje, a skup će trajati do 6. februara.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.