Trebinje: Sindikalci ogorčeni zbog kašnjenje plata u bolnici

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Dec.2015, 18:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trebinje: Sindikalci ogorčeni zbog kašnjenje plata u bolnici

TREBINJE - Sindikalci trebinjske bolnice negoduju zbog kašnjenja plata i najavljuju preduzimanje zakonom dozvoljenih oblika i metoda sindikalne borbe zbog neredovnih isplata plata, naknada i drugih primanja.

U saopštenju za javnost, kojim su se oglasili, objašnjavaju da čekaju isplatu ličnog dohotka zaposlenih za novembar, te da se u ovoj javnoj zdravstvenoj ustanovi konstantno kasni sa isplatom plata, naknada i drugih primanja zaposlenih.

Vaso Mijanović, direktor >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << trebinjske bolnice, potvrdio je da je posljednja plata zaposlenih u ovoj zdravstvenoj ustanovi zaista bila oktobarska, ali da plate kasne samo po pet dana.

"Ima kašnjenja plata, ali je kod nas to kašnjenje četiri do pet dana, dok je u drugim zdravstvenim ustanovama mnogo izraženije, tako da jedino što mi u bolničkom menadžmentu možemo da kažemo jeste da ćemo se, u razgovoru sa Fondom zdravstva RS i resornim ministarstvom, potruditi da zajedno dođemo do adekvatnog rješenja, kako bi plate bile isplaćivane u zakonom određenom roku", rekao je Mijanović. Milenko Granulić, predsjednik Granskog sindikata zdravstva i socijalne zaštite RS, potvrdio je teško materijalno stanje u svim zdravstvenim ustanovama RS.

"Teško je stanje u svim zdravstvenim ustanovama u Republici Srpskoj, bilo je okupljanja u nekim centrima, žalili su mi se i u dobojskoj bolnici, a možda je to i uvod u nešto drugo", rekao je Granulić bez daljeg objašnjenja šta je to drugo.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.