Traži se starateljstvo nad Bajdenom; On je onemogućen čovek

Izvor: B92, 13.Sep.2023, 15:06

Traži se starateljstvo nad Bajdenom; "On je onemogućen čovek"

Američka Libertarijanska partija zatražila je starateljstvo nad predsednikom države Džozefom Bajdenom i liderom republikanaca u Senatu Mičom Mekonelom.

Libertarijanci navode da je razlog tome “onesposobljenost, mentalni propusti i nedostaci u donošenju odluka koji su jasno uočljivi“.

“Sposobnost oba subjekta (Bajdena i Mekonela) da efikasno primaju i procenjuju informacije, donose odluke i komuniciraju narušena je do te mere da nemaju kapacitet da zastupaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sebe ili interese Amerikanaca. Kako ni oni, niti bilo koja od dominantnih političkih partija neće preduzeti mere da smene predsednika Bajdena ili lidera manjine u Senatu Mekonela, jedina principijelna stranka, Libertarijanska partija, smatra da je njena obaveza da krene dalje po tom pitanju“, saopšteno je iz te partije.

“Jedna od najuvredljivijih i stvari koje izazivaju najviše besa je finansijska tiranija koju su nam nametnule gerijatrijske elite. Ovi ljudi su decenijama na javnim funkcijama, gomilajući ogromno bogatstvo od lobista, političkih komiteta za za skupljanje novca u kampanjama i poreskih dolara, dok prosečan Amerikanac oseća bol od inflacije i gleda kako im ušteđevina nestaje. Nekima od ovih ljudi, očigledno, nije dovoljno 50 godina ‘javne službe’ i oni tvrdoglavo odbijaju da predaju baklju, iako više nisu sposobni za službu. Izabrani zvaničnici poput Džoa Bajdena i Miča Mekonela pokazuju redovne i veoma javne epizode neprijatne dezorijentacije, mentalne konfuzije i simptoma moždanog udara. Ovi ljudi, i drugi poput njih nisu dovoljno dobro da bi bili ostavljeni sami u kući ceo dan. Kako su oni dovoljno dobri da upravljaju našim životima i troše naše poreske dolare“, rekla je predsednica Libertarijanskog nacionalnog komiteta Ejndžela Mekardl.

Libertarijanci navode kako traže da budu staratelji Bajdena i Mekonela jer “nisu dovoljno dobro da upravljaju ni svojim ni novcem poreskih obveznika“.

“Osim lako uočljivih mentalnih i fizičkih nestabilnosti obojice, duga od 4,8 hiljada milijardi dolara, kontinuiranog učešća u proksi ratu u Ukrajini u kom se ne može pobediti, sumnjivih i potencijalno kriminalnih poslovnih i političkih veza, i nedostatka svesti o državnosti SAD čine uvođenje starateljstva pitanjem krajnje hitnosti“, saopštila je Libertarijanska partija.

Libertarijanska partija jedna je od stranaka u SAD van dve glavne partije (Republikanska i Demokratska), u političkom sistemu koji je gotovo dvopartijski. Najveći uspeh na predsedničkim izborima zabeležila je 2016. godine, kada je njen kandidat Geri Erl Džonson osvojio 3,3 odsto glasova, preneo je Sputnjik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.