Izvor: B92, 09.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Traže se preostali haški begunci"

Beograd -- Vladimir Vukčević izjavio da je izručenje Ratka Mladića prioritet, ali se traga i za ostalom četvoricom odbeglih optuženika.

Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević je za "Večernje novosti" rekao da postoje timovi za traganje za svakim od ukupno pet haških optuženika koje Srbija mora da izruči Hagu i da je ekipa koja je bila angažovana na potrazi za Zdravkom Tolimirom, nakon njegovog hapšenja raspoređena na preostale slučajeve.

"Što ih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je manje, nama su veće snage", rekao je Vukčević, kao i da se istrage za haškim beguncima ne pokreću samo na osnovu dojava istražitelja tužilaštva Haškog tribunala, već i "iz daleko značajnijih izvora".

On je rekao da "sa nestrpljenjem" očekuje da Skupština Srbije usvoji izmene zakona kojima će Tužilaštvo za ratne zločine postati nadležno za slučajeve pomaganja haškim optuženicima i ostalima koji se terete za ratne zločine.

Upitan da li je tačno da on, kao koordinator tima za sprovođenje Akcionog plana, nije bio upoznat sa hapšenjem Zdravka Tolimira, Vukčević je rekao da je važan rezultat te akcije, a da će članovi tima ostale detalje "raspraviti među sobom, jer nema potrebe da time opterećuju javnost".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.