Traže opoziv: Bajdenu bi mogla da se izmakne fotelja?

Izvor: B92, 07.Dec.2023, 23:06

Traže opoziv: Bajdenu bi mogla da se izmakne fotelja?

Republikanci u Predstavničkom domu američkog Kongresa preduzeli su danas proceduralni korak ka glasanju o odobravanju istrage o opozivu američkog predsednika.

Bela kuća je odbacila tu istragu kao neosnovanu.

Republikanska predstavnica Keli Armstrong predstavila je danas rezoluciju od 14 stranica koja bi omogućila da Predstavnički dom glasa o odobravanju istrage o opozivu Bajdena.

Nije jasno kada će Predstavnički dom glasati o toj rezoluciji, naveo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Rojters. Republikanci iz Predstavničkog doma optužuju Bajdena i članove njegove porodice da su nelegalno profitirali od političkih odluka, u čijem je donošenju učestvovao Bajden kao potpredsednik SAD za vreme predsednika Baraka Obame od 2009. do 2017. godine.

Republikanci su takođe optužili Ministarstvo pravde SAD za neprimereno mešanje u istragu o Bajdenovom sinu, biznismenu Hanteru Bajdenu. Ministarstvo pravde je to demantovalo. U gornjem domu Kongresa - Senatu - demokrate čine većinu i teško da bi oni glasali za pokretanje istrage za opoziv Bajdena, navodi britanska agencija.

Pročitajte još:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.