Traže od tužioca da ih odmah uhapsi

Izvor: Danas, 11.Dec.2014, 22:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Traže od tužioca da ih odmah uhapsi

Novi Sad, Beograd - Poslanici DS i LSV iz Skupštine Vojvodine danas će tužiocu za organizovani kriminal Miljku Radisavljeviću predati pismo u kojem ga pozivaju da ih sve uhapsi, a ne da se mesecima jedan po jedan član DS hapsi i drži u pritvoru, rečeno je Danasu u DS.

Kako nam je rečeno, pokrajinski poslanici DS i LSV će se ispred zgrade Specijalnog suda u Beogradu okupiti u 11 i 30 i izraziti svoj protest protiv nedavnog ponovnog hapšenja Borislava Novakovića, šefa >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << poslaničke grupe DS u Skupštini Vojvodine, i svih više od 70 uhapšenih demokrata. Poziv za učešće na skupu upućen je i poslanicima SVM. U SVM Danasu juče nisu želeli da kažu hoće li se njihovi poslanici priključiti protestu.

Predsednik LSV Nenad Čanak je u sredu u svom saopštenju naveo da će se njegova stranka pridružiti inicijativi DS da se uoči predstojeće sednice Skupštine AP Vojvodine svi poslanici koji smatraju da je reč o nepravdi okupe ispred Specijalnog suda i pokažu jedinstvo.

Kako je naveo, osim „DS i LSV, logično je za očekivati da se na tom skupu nađu i poslanici SVM na čelu sa Ištvanom Pastorom, koji je na funkciju predsednika Skupštine AP Vojvodine izabran i glasovima DS i Borislava Novakovića lično. Ujedno, to je i šansa da Pastor jednom jasno i konačno pokaže na kojoj je strani“. „Njegov izostanak sa tog protesta bi bio loša vest jer bi pokazao da definitivno ne postoji granica koju Pastor nije u stanju da pređe kako bi i dalje sedeo na više stolica. Za Ligu socijaldemokrata Vojvodine to bi bio konačni znak da Pastorov SVM više nije deo vladajuće koalicije u Vojvodini“, poručio je Čanak.

On je naveo i da je nejasno kako Borislav Novaković ne može da se brani sa slobode ako Vojislav Šešelj to može. LSV je juče u saopštenju zatražila i raspisivanje izbora u Bačkoj Topoli jer smatra da je lokalna vlast kojom rukovodi SVM postigla katastrofalne rezultate.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

DS i LSV traže da ih tužilac uhapsi

Izvor: Radio 021, 11.Dec.2014

Poslanici DS i LSV iz Skupštine Vojvodine danas će tužiocu za organizovani kriminal Miljku Radisavljeviću predati pismo u kojem ga pozivaju da ih sve uhapsi, a ne da se mesecima jedan po jedan član DS hapsi i drži u pritvoru...Kako je rečeno u DS za "Danas", pokrajinski poslanici DS i LSV će...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.