Transparentnost: Glavna ocena EK o korupciji je da nisu ostvarene prošlogodišnje preporuke

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Nov.2016, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Transparentnost: Glavna ocena EK o korupciji je da nisu ostvarene prošlogodišnje preporuke

Nevladina organizacija Transparentnost Srbija saopštila je danas da je glavna ocena iz ovogodišnjeg izveštaja Evropske komisije, kada je reč o borbi protiv korupcije, to da nije ostvaren napredak u ostvarivanju prošlogodišnjih preporuka.

"U tom smislu, glavne kritike se odnose na to što nije usvojen novi Zakon o Agenciji za borbu protiv korucpije, niti izmene Krivičnog zakonika, što Vlada i dalje ne uzima u obzir preporuke sopstvenog Saveta za borbu protiv korupcije i, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << najzad, što se nije popravilo stanje u vezi sa primenom antikorupcijske strategije, primenom postojećih zakona i osudama u slučajevima korupcije na visokom nivou", navodi se u saopštenju.

Transparentnost je, takođe, ukazala da je Evropska komisija pozvala na bolju koordinaciju i obezbeđivanje kapaciteta svih aktera.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

TS: EK ocenila da nema napretka u ostvarivanju preporuka

Izvor: N1 televizija, 10.Nov.2016

Nevladina organizacija Transparentnost Srbija saopštila je da je glavna ocena iz ovogodišnjeg izveštaja Evropske komisije, kada je reč o borbi protiv korupcije, to da nije ostvaren napredak u ostvarivanju prošlogodišnjih preporuka..."U tom smislu, glavne kritike se odnose na to što nije usvojen...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.